voordelen power bi
Terug naar overzicht

De belangrijkste voordelen van Power BI

Power BI is een cloudgebaseerde oplossing voor bedrijfsanalyse, die wordt gebruikt om gegevens uit een breed scala aan gegevensbronnen te analyseren. Het is zowel eenvoudig in gebruik als gebruiksvriendelijk. De verkregen inzichten kunnen eenvoudig binnen een organisatie worden gedeeld.

Met Power BI kunt u gegevens naar behoefte samenvoegen, omdat het een zeer krachtige ā€œmashup-engineā€ heeft. Met de supersnelle engine in het geheugen in Power BI kunt u de gegevens modelleren, gemeten of berekende kolommen toevoegen of zelf een schema bouwen. Met behulp van gegevensvisualisatie-elementen kunt u gegevens visualiseren en deze aanpassen om een verhaal achter de gegevens te vertellen. U kunt meer doen dan dit met Power BI, wat u niet zo gemakkelijk kunt met andere producten. Hieronder laten we de top 10 voordelen zien van Power BI.

1. Integreert soepel met de bestaande applicaties

Met Power BI kunt u eenvoudig analyse- en rapportagemogelijkheden toepassen, aangezien Power BI eenvoudig kan worden geĆÆntegreerd met uw huidige bedrijfsomgeving.

2. Gepersonaliseerde dashboards

Het informatie dashboard kan worden aangepast aan de behoeften van een onderneming. Om een uniforme gebruikerservaring te bieden, kunnen de dashboards en BI-rapporten eenvoudig in de applicatie worden ingesloten.

3. Geen geheugen- of snelheidsbeperkingen

Bij het verschuiven van een bestaand BI-systeem naar een krachtige cloudomgeving met ingesloten Power BI, zijn er geen geheugen- of snelheidsbeperkingen die ervoor zorgen dat de gegevens snel kunnen worden opgehaald en geanalyseerd.

4. Publiceer rapporten veilig

Met de tool die beschikbaar is in Power BI, kunt u automatische gegevensvernieuwing instellen en rapporten veilig publiceren, zodat gebruikers hun toevlucht kunnen nemen tot de nieuwste informatie.

5. Gespecialiseerde technische ondersteuning is niet vereist

Er is geen behoefte aan gespecialiseerde technische ondersteuning, aangezien Power BI flexibel onderzoek en analyse biedt.

6. Evenwichtige eenvoud en prestaties

De DAX-scripttaal en de in-memory-analysetechnologie laten zien dat er een balans is tussen eenvoud en prestaties.

7. Extraheert snel

Transformeer uw bedrijfsgegevens in rijke beelden en extraheer zo bedrijfsinformatie voor betere besluitvorming.

8. Ondersteunt geavanceerde dataservices

De Microsoft Power BI-adviestool kan worden geĆÆntegreerd met geavanceerde cloudservices zoals Bot-framework of Cortana.

9. Uw gegevens zijn gemakkelijk toegankelijk

Samen met Microsoft-technici zoals SharePoint-document of SQL-databases, kan Power BI ook worden geĆÆntegreerd met niet-Microsoft-oplossingen. PowerBI maakt verbinding met ongeveer 60 veelgebruikte softwareoplossingen die bedrijven al gebruiken en tekent een gecentraliseerd, gemakkelijk te verteren dashboard. Om er maar een paar te noemen: Spark, Hadoop, SAP, Google Analytics, Salesforce, etc.

10. Lage kosten en snelle doorlooptijden

Door recente gegevens te analyseren, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen over de groeiende en ondermaats presterende markt. Bovendien kunnen bedrijven intern analyses uitvoeren waardoor er geld bespaard kan worden.

Power BI cursussen