FAQ

Waarom zou ik kiezen voor X-CEL en niet bijvoorbeeld voor de Excel cursus van LOI?
X-CEL is opgericht omdat het huidige cursusaanbod te kort schiet en/of te duur is. Veel aanbieders geven in hun cursussen te veel aandacht aan alle algemene functionaliteiten, terwijl die informatie ook gratis van het internet is af te halen. Mensen die uit hoofde van hun beroep bijvoorbeeld te maken hebben met Excel hebben behoefte aan diepgang, bijvoorbeeld op het gebied van Excel formules. X-CEL prefereert diepgang boven breedte voor al haar Office & ICT cursussen en dat tegen een super scherpe prijs.

Wat doe ik als ik een vraag heb?
Ons advies is dat u uw vraag e-mailt naar info@x-cel.nl, indien mogelijk voorzien van een schermprint van het probleem. Uit ervaring blijkt namelijk dat vragen en antwoorden moeilijk zijn uit te leggen via de telefoon. Wanneer u uw probleem e-mailt ,kunnen wij uw vraag bestuderen en uiterlijk binnen een werkdag beantwoorden. In praktijk blijkt overigens dat de cursus dermate duidelijk is waardoor er weinig tot geen vragen zijn.

Krijg ik na afloop een certificaat of diploma?
Na afloop van uw cursus kunt u het certificaat downloaden van onze website. Onze opleidingen zijn branche-overstijgend en wij zijn een maatschappelijk erkend opleidingsinstituut: www.x-cel is een sterk groeiende onderneming met cursisten in het hele land. Indien u een diploma i.p.v. een certificaat wilt, dient u een online examen af te nemen. Hieraan zijn extra kosten verbonden. Informeer naar de mogelijkheden.

Ik heb een Macbook met daarop een oudere Office versie. Kan ik de cursussen dan ook volgen?
Jazeker! Wij bieden voor de Mac cursussen aan vanaf versie 2019 (Bij Windows vanaf versie 2010). Er zijn echter niet veel wijzigingen geweest t.o.v. de eerdere Mac versies. Wanneer u dus de laatste versie neemt, kunt u hier prima mee uit de voeten.

Welke versie van Office gebruik ik?
Typ op de google zoekbalk “Welke versie van Office gebruik ik” en volg de instructie om te achterhalen welke versie u heeft.

Welke versie correspondeert met Office365?
Office365 maakt altijd gebruik van de meest recente versie. Momenteel is dat versie 2021.

Hoe ziet het cursusboek eruit?
Het cursusboek is er in 2 vormen: Op een USB stick of op uitgeprint papier. U kunt een keuze maken bij het plaatsen van de bestelling. Hoe dan ook past het cursusboek door de (normale grootte) brievenbus. Er hoeft dus niemand thuis te zijn wanneer de cursus wordt bezorgd. Het cursusboek bevat dezelfde hoofdstuk indeling als op het scherm van de online leeromgeving.

Zijn er naast het cursusbedrag nog extra kosten?
Nee! U betaalt eenmalig het cursusbedrag.

Ik kan het bestand wel downloaden via www.x-cel.nl maar niet openen. Hoe kan dit?
Elk bestand dat u via het internet download is beveiligd. U krijgt in eerste instantie de “Alleen-lezen” versie. Indien u het bestand wilt bewerken, dient u bovenaan uw scherm te klikken op “Bewerken inschakelen”.

Heb ik extra software nodig voor de SQL, Python of Power BI cursus?
Voor deze cursussen heeft u geen eigen software nodig. Wij voorzien u van de juiste software om de cursus te kunnen volgen.

Hoe lang is de inlogcode geldig?
De inlogcode is vanaf 1 januari 2023 onbeperkt geldig.

Kan ik achteraf betalen?
U kunt bij de betalingswijze kiezen voor “factuur” i.p.v. “ideal”. U ontvangt dan vooraf een factuur welke u bijvoorbeeld door uw werkgever kunt laten betalen. Na betaling ontvangt u van ons een cursusboek en inlogcode waarmee u de cursus ook online kunt doen.

Mijn werkgever wil de cursus betalen, hoe regel ik dat?
U kunt bij de betalingswijze kiezen voor “factuur” i.p.v. “ideal”. U kunt dan de adresgegevens van uw werkgever neerzetten bij het factuuradres. U zet uw eigen adresgegevens bij het verzendadres. Vervolgens ontvangt u een factuur via email welke u kunt doorgeven aan uw werkgever. Na betaling ontvangt u van ons een cursusboek en inlogcode waarmee u de cursus ook online kunt doen.

Moet mijn computer aan bepaalde eisen voldoen om een MS office cursus te kunnen volgen via mijn scherm?
Er is geen extra software nodig, behalve een MS office vanaf versie 2010, om de cursus te volgen. Wel kunnen verouderde browers soms problemen veroorzaken. Onze cursussen werken het best via Google Chrome.

Kan de voortgang van een cursist gemonitord worden?
Ja, wij beschikken over een HR module waardoor u de voortgang kunt volgen van de cursisten.