watermerk in excel toevoegen
Terug naar overzicht

Watermerk in Excel toevoegen

Wil je watermerk in Excel toevoegen, maar heb je geen idee hoe dit moet? Zoek dan niet verder! Wij leggen het aan je uit. Excel is een rekenprogramma met ongekend veel mogelijkheden. Vaak wordt het gebruikt om getallen op te tellen of af te trekken. Maar je kunt de data ook, zoals in MS Word, voorzien van een watermerk.

Watermerk

Om een watermerk (zoals vertrouwelijk, concept, topgeheim of een eigen tekst) aan je bestand toe te voegen, kies je voor tab ‘bestand’ en vervolgens voor ‘afdrukken’:

Kies vervolgens voor ‘printereigenschappen’. Er wordt nu een nieuw dialoogvenster geopend. Hoe dit venster eruitziet is afhankelijk van de printer die je hebt. Ga naar het tabblad “Geavanceerd”:

Kies hier voor ‘Watermerk gebruiken’ en vervolgens op ‘Instellingen’. In het volgende scherm kies je het gewenste watermerk, bijvoorbeeld ‘Vertrouwelijk’:

Na je keuze te hebben gemaakt druk je op “OK”. Let op: Het watermerk zie je niet op je tabblad maar wel bij het afdrukken.

Watermerk aanpassen

Om het watermerk naar eigen wens aan te passen, kies je in het venster (Watermerkinstellingen) hierboven voor de knop ‘Instellingen….’. In het daaropvolgende dialoogvenster kun je verschillende opties wijzigen zoals, lettertype, stijl, hoek etc. Na aanpassing druk je op ”OK”. Je kunt nu het bestand afdrukken.

Watermerk toevoegen

Om een eigen gemaakte watermerk toe te voegen, kies je in het venster (Watermerkinstellingen) hierboven voor de knop ‘Toevoegen….’. In het venster kan je bijvoorbeeld zelf een tekst verzinnen die je als watermerk wilt hebben, bijvoorbeeld:

Nadat je klaar bent met je aanpassingen druk je op “OK”. Het watermerk is nu klaar voor gebruik.

Conclusie

Een watermerk (zoals vertrouwelijk, concept, topgeheim of een eigen tekst) toevoegen in Excel is bijna net zo simpel als het toevoegen in MS Word. Wil je meer kennis opdoen over Excel? Schrijf je dan hieronder in en ontvang hoge korting op je eerste cursus of probeer het eerst gratis.

Excel cursussen