kalender maken in excel
Terug naar overzicht

Kalender maken in Excel

Wil je een kalender maken in Excel, maar heb je geen idee hoe je dat moet doen? Het jaar is alweer bijna tegen het einde: tijd om nieuwe (jaar)plannen te maken en deze in een makkelijk overzicht te bewaren. Excel kan je hierbij helpen, want met behulp van een sjabloon maak je in een handomdraai een jaarkalender. Elke maand heeft een eigen pagina en je kunt het document helemaal naar eigen wens inrichten.

Sjabloon

Microsoft Office beschikt over duizenden sjablonen. Sjablonen zijn bestanden met een bepaald thema of doel. Iedereen met Word, Excel of een ander Office-programma kan ze gratis downloaden. Het zijn neutrale documenten, die je naar eigen inzicht kunt bewerkt.

Kalender maken

Ga in Excel in het lint naar ‘Bestand’ en klik op ‘Nieuw’:

De zoekbalk ‘Onlinesjablonen zoeken’ wordt zichtbaar:

kalender in excel

Typ hierin: Kalender

Druk op de Enter-toets en diverse sjablonen worden zichtbaar:

kalender

Wij kiezen voor het sjabloon ‘Kalender voor een willekeurig jaar’. Klik vervolgens op ‘Maken’. De kalender opent vervolgens in Excel:

kalender maken Excel

Conclusie kalender maken in Excel

Excel beschikt over duizenden sjablonen. Hiermee is het maken van een kalender super eenvoudig. Wil je meer kennis opdoen over Excel? Schrijf je dan hieronder in en ontvang hoge korting op je eerste cursus of probeer het eerst gratis.

Excel cursussen