Terug naar overzicht

Hoe werkt de Online cursus SQL?

SQL is een prachtige efficiënte programmeertaal met vele mogelijkheden. Maar hoe leer je deze mogelijkheden in een Online cursus? In de blog gaan we dieper in op onze cursus methodiek.

Inloggen

Wanneer u een cursus bestelt, wordt u in bestelformulier gevraagd om een inlogcode aan te maken (met een wachtwoord). Wanneer uw bestelling is afgewikkeld, kunt u met deze inlogcode inloggen.

Accountgegevens

Na het inloggen krijgt u uw accountgegevens te zien. Hierop is te zien hoeveel trainingen u heeft besteld (#129 in dit voorbeeld) en welke u heeft afgerond (69#):

Als u naar beneden scrolt, kunt u zien voor welke trainingen u zich heeft ingeschreven:

In het plaatje hierboven is te zien dat u:

  • Bezig bent met de Cursus “Windows Word Basis 2021” (want het bolletje links is deels groen).
  • Nog niet bent gestart met de cursussen “Windows Excel Expert..”, “Windows Excel Gevorderde..” en “Windows Excel Basis..” (want het bolletje links is nog wit).
  • De cursus “Windows Access Basis 2021” heeft voltooid (want het bolletje links is groen).

Navigeren in uw account

Klik op één van de cursussen die te zien zijn in uw accountgegevens. Uw scherm wordt dan bijvoorbeeld als volgt:

Te zien is dat u nog niet eerder was begonnen aan deze cursus. Bovenin staat immers dat 0% voltooid is. Bovendien zijn de bolletjes onderin wit (bijvoorbeeld het bolletje voor ‘Inleiding’). Begin altijd met het bovenste onderdeel. In dit geval is dat ‘Inleiding’.

Wanneer u sommige onderdelen heeft afgerond, worden deze groen. Wanneer u een volgende keer inlogt, kunt u dus duidelijk zien waar u was gebleven. Uit het voorbeeld hieronder blijkt dat u bij Les 2 was gebleven:

De cursusinhoud

In dit voorbeeld gaan we aan de slag met les 2. Als u hierop klikt, ziet u het volgende scherm:

Links in uw scherm is de inhoudsopgave te zien. Rechts in uw scherm staat de daadwerkelijke cursusinhoud. Elk hoofdstuk begint met u een korte uitleg over het betreffende hoofdstuk. Wanneer u naar beneden scrolt, ziet u de paragrafen van het hoofdstuk:

Een willekeurige paragraaf uit onze SQL cursus ziet er als volgt uit:

De methodiek is in elke paragraaf hetzelfde. U krijgt een uitleg over een bepaald onderwerp en vervolgens kunt u een opdracht downloaden welke betrekking heeft op dat onderwerp:

In de opdracht wordt gevraagd om SQL code te schrijven, welke is uitgelegd in de betreffende paragraaf. Deze code kunt u schrijven op het SQL platform:

De uitwerking van de opdracht vindt u terug in de cursus.

Elk paragraaf eindigt met een korte (meerkeuze) toets om te testen of u de stof heeft begrepen. Heeft u alle hoofdstukken doorlopen en de toetsen behaald? Dan kunt u een certificaat downloaden van onze website.

Conclusie

Onze cursussen gaan verder dan onze concurrenten. Bij de meest gebruikte onderdelen gaan we namelijk meer de diepte in. Ook de vele opdrachten en quizvragen zullen uw kennis vergroten. Ga naar de SQL cursuspagina en vind daar meer info over o.a. de behandelde onderwerpen en tijdsduur.

SQL cursussen