formulier maken in excel
Terug naar overzicht

Formulier maken in Excel

Wil je een formulier maken in Excel, maar heb je geen idee hoe je dat moet doen? Een formulier maakt het vastleggen van gegevens eenvoudiger. Elk formulier bevat verschillende soorten velden (vakken waarin je gegevens invoert):

  • In eenvoudige velden kun je gewenste gegevens intypen.
  • Complexe velden bevatten ‘keuzelijsten’ waarmee je uit een specifieke lijst met items en ‘draaiknoppen’ een waarde te kunt kiezen.

In dit artikel leggen we uit hoe je op snelle wijze gegevens kan invoeren in Excel, zonder dat je alle kolommen door moet. Het soort veld is niet complex.

Gegevens formulier

Een gegevensformulier biedt meer overzicht dan een invoer van gegevens in meerdere kolommen die niet horizontaal op je scherm passen:

formulier maken excel

Om een formulier te maken, dient er eerst een knop ‘Formulier’ te worden toegevoegd aan het lint.

Knop Formulier

De eerste actie is om de werkbalk “Snelle toegang” aan te passen. Deze bevindt zich boven het lint. Klik daarin op het omgekeerde driehoekje:

formulier excel

Kies daarna voor ‘Meer opdrachten’ en het volgende venster verschijnt:

excel formulier maken

Ga op zoek naar ‘Formulier’ (in ‘Alle opdrachten’) en kies voor ‘Toevoegen’ zodat deze wordt toegevoegd aan de werkbalk “Snelle Toegang”.

Werkwijze

Selecteer een cel die zich onder de kolomtitels bevindt, bijvoorbeeld A2:

excel maken

Klik dan op de knop ‘Formulier’ op de werkbalk “snelle toegang”. Een venster verschijnt waarop u eenvoudig uw gegevens kan invoeren (mogelijk krijgt u eerst een melding te zien. Klik deze weg middels OK):

formulier maken

Conclusie formulier maken in Excel

Met behulp van de Formulier knop kunt u eenvoudig gegevens invoeren in Excel. Dit werk sneller dan dat u alles handmatig invult in cel A2, B2, C2 etc. Wil je meer kennis opdoen over Excel? Schrijf je dan hieronder in en ontvang hoge korting op je eerste cursus of probeer het eerst gratis.

Excel cursussen