Terug naar overzicht

Tekst bewerken in Excel

Vanaf midden augustus 2022 rolt Microsoft 14 nieuwe functies naar Excel 365 gebruikers uit. In de komende blogs behandelen we drie van deze functies: TEKST.SPLITSEN, TEKST.VOOR en TEKST.NA

In het algemeen zijn het functies waarmee je tekst kunt bewerken. Je kunt tekst opsplitsen naar rijen of kolommen. Ook kun je er tekst mee afsplitsen. Deze functies vervangen (deels) de veelgebruikte functies LINKS, RECHTS en DEEL. In deze blog gaan we in op de formule TEKST.NA

De Formule TEKST.NA gebruiken

Stel je hebt in kolom A de volgende gegevens en je wilt in kolom B het gewicht van de betreffende persoon. Het gewicht staat altijd na het scheidingsteken:

Natuurlijk is dit met de hand te doen, maar als je het over 10.000 rijen hebt dan is dit niet meer te doen. Ook kan je een combinatie maken van diverse formules om dit op te lossen. Maar het kan ook simpeler.

In cel B2 zet je de volgende formule:

=TEKST.NA(A2;”:”)

Wanneer je op ENTER klikt, is het resultaat als volgt:

In kolom B staat nu het gewicht van de betreffende persoon. Uiteraard werkt deze formule ook met andere tekens dan het dubbele punt teken.

Conclusie: tekst bewerken in Excel

In Excel is het nu heel eenvoudig geworden om data te splitsen. Wil je meer kennis opdoen over Excel? Schrijf je dan hieronder in en ontvang hoge korting op je eerste cursus of probeer het eerst gratis.

Excel cursussen