grafiek maken in excel
Terug naar overzicht

Grafiek maken in Excel

Wil je een grafiek maken in Excel, maar heb je echt geen idee hoe je dat moet doen? Geen probleem! In deze blog leggen wij je precies uit hoe je een grafiek op een snelle manier kunt maken.

Wat betekent een grafiek maken in Excel precies?

Een grafiek is een afbeelding van numerieke waarden. Door de gegevens in een goed ontworpen grafiek te presenteren worden de cijfers overzichtelijker.

Een grafiek maken

Het maken van een grafiek is vrij eenvoudig:

1. Selecteer het bereik met gegevens (deze gegevens moeten een kolomtitel hebben conform de gegevens voor een draaitabel).

2. Selecteer een grafiektype door te klikken in het lint op tabblad ‘Invoegen’, onderdeel ‘Grafieken’ en kies een pictogram:

3. Vervolgens verschijnt er een vervolgkeuzelijst met verschillende subtypen. Excel maakt de gekozen grafiek en zet deze midden in het venster.

De onderdelen van een grafiek

Een grafiek bestaat onder andere uit de onderdelen Waarde as, Categorie as, Legenda en Grafiektitel:

Conclusie

Zoals u al hierboven heeft kunnen zien, bevat Excel veel verschillende soorten grafieken: Kolom, Lijn, Cirkel, Staaf, Vlak, Spreiding en Overige soorten. Het is aan om een keuze te maken. Elke soort heeft zijn voor- en nadelen. Door te experimenteren met verschillende indelingen is het eenvoudiger om een keuze te maken. Wilt u meer kennis en ervaring in Excel? Volg dan één van onze Excel cursussen.

Excel cursussen